دستور غذا

به دنیای خوردنی ها خوش آمدید
در اینجا چند دستورالعمل آورده شده است که می توانید با استفاده از زعفران از آنها لذت ببرید

غــذا

جوجه کباب زعفرانی

مواد لازم :

  • سینه مرغ بدون استخوان و بدون پوست
  • 3/4 قاشق چای خوری زعفران
  • نمک و فلفل تازه آسیاب شده
  • 3 قاشق غذاخوری آب لیمو تازه
  • 1 قاشق چای خوری پوست پرتقال رنده شده ، به علاوه
  • 3 قاشق غذاخوری آب پرتقال تازه
  • 3 پیاز شیرین مانند ویدالیا ، 1 عدد نصف شده و نازک ، 2 عدد قاچ ضخیم
  • 1/2 فنجان روغن زیتون، به علاوه مقداری برای روی غذا
  • 6 گوجه فرنگی، نصف شده
  • نان لواش یا پیتا، سماق، تربچه و نعناع تازه ، برای تزئین غذا
  • سس تند، برای تزئین روی غذا

طرز تهیه :

  • مرحله 1
    مرغ را از وسط به قطعات مساوی برش دهید (قطعات تقریباً 3 سانتی). با استفاده از هاون، زعفران را با 1/2 قاشق چای خوری نمک آسیاب کنید، سپس 1 قاشق چای خوری آب گرم اضافه کنید. بگذارید 1 دقیقه بماند. آب لیمو و پرتقال ، پوست پرتقال، مخلوط زعفران ، پیاز خرد شده ، 2 قاشق چایخوری نمک ، 1/4 قاشق چایخوری فلفل و روغن را با هم مخلوط کنید. مرغ را در یک کیسه پلاستیکی قابل انعطاف بزرگ قرار دهید , مواد مخلوط شده را به آن اضافه کنید. کیسه را مهر و موم کنید و گوشت را ماساژ دهید تا کاملاً آغشته شود. حداقل 1 ساعت تا 1 روز در یخچال نگه دارید.
  • مرحله 2
    منقل را برای پخت و پز با حرارت مستقیم آماده کنید. مرغ را از مواد خارج کنید. هر قطعه را روی یک سیخ قرار دهید. گوجه فرنگی و پیاز را نیز سیخ کنید. همه را با نمک و فلفل مزه دار کنید و روی آن روغن بپاشید. به صورت دسته ای، 4 تا 6 دقیقه، مرغ و سبزیجات را کباب کنید ، سپس برگردانید ، تا جایی که پخته شود. یک لواش در بشقاب بگذارید، سپس مرغ و سبزیجات پخته شده را روی نان منتقل کنید. سماق بپاشید. با تربچه ، نعناع ، لواش بیشتر و سس گیاه سرو کنید.
  • یادداشت های آشپز:
    استفاده از سیخ های چوبی بهتر است و قبل از کباب کردن سیخ ها را حداقل یک ساعت در آب خنک کنید. اگر سیخ ندارید ، می توانید آن ها را مستقیماً روی کباب پز بپزید و قبل از سرو آنها را برش بزنید.

پائلا

مواد لازم:
– ترکیب سبزیجات معطر:

  • 1 فنجان جعفری تازه خرد شده
  • 1/4 فنجان آب لیمو تازه
  • 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
  • 2 حبه سیر بزرگ خرد شده

– پائلا :

  • 1 فنجان آب
  • 1 قاشق چایخوری زعفران رشته ای
  • 3 قوطی(نیم لیتر) آب مرغ فاقد چربی و سدیم
  • 8 میگوی جامبو بدون پوست (حدود200 گرم)
  • 1 قاشق غذا خوری روغن زیتون
  • 4 ران مرغ پوست و استخوان دار نصف شده
  • 2 سوسیس چوریزو اسپانیایی (حدود 200 گرم) یا کالباس بوقلمون ، برش داده شده
  • 120 گرم ژامبون پروشیوت
  • 2 فنجان پیاز ریز خرد شده
  • 1 فنجان فلفل دلمه ای قرمز ریز خرد شده
  • 1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده
  • 1 قاشق چایخوری پاپریکا شیرین
  • 3 حبه سیر بزرگ خرد شده
  • 3 فنجان برنج آربوریو نپخته یا سایر برنج های دانه کوتاه
  • 1 فنجان نخود سبز یخ زده
  • 8 صدف تمیز شده
  • 1/4 فنجان آب لیموی تازه (اختیاری)

طرز تهیه :

  • مرحله اول :
    برای تهیه مخلوط سبزیجات معطر، 4 ماده اولیه را ترکیب کرده و کنار بگذارید.
  • مرحله دوم :
    برای تهیه پائلا ، آب ، زعفران و آب مرغ را در قابلمه بزرگی ترکیب کنید و بگذارید تا دم بکشد (جوش نزند). روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم بماند.
    پوست میگوها را بگیرید و آن ها را پاک کنید کناربگذارید
  • مرحله سوم :
    1 قاشق غذاخوری روغن را در یک ظرف بزرگ پائلا یا ماهی تابه بزرگ روی حرارت متوسط تا زیاد گرم کنید. مرغ را اضافه کنید از هر طرف 2 دقیقه تفت دهید و از ظرف خارج کنید.
    سپس سوسیس و ژامبون را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید و از ظرف خارج کنید.
    میگو را اضافه کرده و 2 دقیقه تفت دهید و از ظرف خارج کنید.
    حرارت را کم و متوسط کنید و پیاز و فلفل دلمه ای را اضافه کنید و 15 دقیقه تفت دهید ، گاهی اوقات هم بزنید. گوجه فرنگی ، پاپریکا و 3 حبه سیر اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید، سپس برنج را اضافه کنید و 1 دقیقه بپزید و مرتباً هم بزنید.
    مخلوط گیاهان، مخلوط آب مرغ ، مخلوط سوسیس و … را اضافه کنید. شعله راکم کنید و 10 دقیقه بپزید و مرتبا هم بزنید.
    صدف ها را به ظرف اضافه کنید و آنها را درون مخلوط برنج قرار دهید. 5 دقیقه یا تا زمانی که پوسته ها باز شود بپزید و پوسته های باز نشده را دور بریزید. میگوها را با سر به پایین در مخلوط برنج مرتب کرده و 5 دقیقه یا تا زمان آماده شدن میگها را بپزید. 1/4 فنجان آب لیمو روی مواد بریزید و سپس از روی حرارت بردارید و روی آن را با دم کنی بپوشانید و بگذارید 10 دقیقه بماند.

برنج زعفرانی

مواد لازم:

  • 1/4 قاشق چایخوری زعفران رشته ای
  • 1/4 فنجان آب گرم
  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 3/4 فنجان پیاز زرد خرد شده
  • 2 فنجان برنج سفید
  • 3 فنجان آب مرغ یا آب سبزیجات (اگر از آب سبزیجات استفاده می کنید، با رنگ طلایی انتخاب کنید)
  • 3/4 قاشق چایخوری نمک

– یادداشت های سرآشپز:

  • اندازه سرو: به ازای هر 6 فنجان برنج پخته شده، یک فنجان آب مرغ و 3/4 قاشق چایخوری نمک اضافه کنید.

طرز تهیه:

  • نیمی از زعفران 1/4 را برداشته و در هاون ادویه بکوبید تا کاملا پودر شود.
    نکته: استفاده از زعفران مرغوب برای این دستور العمل بسیار مهم است. انواع مختلفی از “زعفران مصنوعی” وجود دارد که در بازار ارزان، اما بدون طعم است. زعفران واقعی بسیار گران است، اما برای افزودن عطر و طعم کافی فقط کمی نیاز دارید.
    نیمه دوم زعفران را به پودر اضافه کنید ولی این رشته ها را خرد نکنید.
  • 1/4 فنجان آب داغ را در هاون بریزید. اجازه دهید زعفران به مدت 5 دقیقه خیس بخورد. با این کار عطر و طعم ادویه جات باز می شود.
  • در همین حال، برنج خود را پاک کرده و در آبکش آبکشی کنید. در یک قابلمه بزرگ، روغن زیتون را روی شعله متوسط گرم کنید. پیاز چرخ کرده را به قابلمه اضافه کنید و حدود 10 دقیقه تفت دهید و خیلی مرتب هم بزنید تا پیاز خیلی نرم و طلایی شود.
  • برنج شسته شده را به قابلمه اضافه کرده و برای مدت یک دقیقه تفت دهید و برنج را با پیاز پخته شده مخلوط کنید.
  • مایع زعفران زرد را به طور یکنواخت در قسمت بالای برنج بریزید.
  • آب مرغ یا سبزیجات و نمک را به قابلمه اضافه کنید وهم بزنید، سپس به مدت 30 ثانیه دوباره بگذارید تا جوش بیاید.
  • قابلمه را بپوشانید و حرارت را کم کنید. بگذارید برنج به مدت 20 دقیقه دم بکشد. سپس گاز را خاموش کنید، اما قابلمه را کاملاً دربسته نگه دارید و بگذارید برنج 10 دقیقه بیشتر بخار بخورد.
  • قبل از سرو برنج را با چنگال نرم کنید و خوب هم بزنید تا برنج شکسته شود و پیاز پخته شده در آن قرار گیرد.

نوشیدنی

شربت زعفران

مواد لازم:

  • یک و یک چهارم لیوان آب
  • 2 پیمانه شکر
  • یک چهارم لیوان گلاب
  • یک چهارم قاشق چایخوری زعفران
  • 1 قاشق غذاخوری آب جوش

طرز تهیه:

  • زعفران را در آب جوش به مدت 15 دقیقه خیس کنید. سپس گلاب را اضافه کنید.
  • آب و شکر را با حرارت ملایم مخلوط کنید، بجوشانید تا شکر حل شود.
  • مخلوط گلاب را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه بگذارید دم شود سپس از روی حرارت برداشته، بگذارید سرد شود.
  • در یخچال نگهداری کنید.

لیموناد زعفران

برای 8 نفر

مواد لازم:

  • 6 لیوان آب و مقداری اضافه برای زعفران
  • 3.5 لیوان شکر
  • 2 لیوان آب لیمو
  • 2 قطعه یخ
  • 3/4 قاشق چایخوری زعفران رشته ای

طرز تهیه:

  • در قابلمه کوچک، آب را کاملاً بجوشانید و کنار بگذارید.
    در یک ظرف، شکر را بدون آب روی حرارت زیاد ذوب کنید. مهم است که به دقت مراقب شکر باشید. به محض اینکه لبه های ظرف شروع به کاراملی شدن کرد، بلافاصله حرارت را کم کنید. قابلمه را به آرامی دایره وار حرکت دهید ولی هم نزنید. هنگامی که فقط چند قطعه غیر کاراملی باقی مانده است، شعله را به کمترین حالت کاهش دهید. شما یک رنگ کهربایی بسیار روشن می خواهید.وقتی تمام شکر به رنگ کهربا درآمد، آن را از روی حرارت برداشته و بگذارید یک دقیقه بماند، سپس آب جوش را به آرامی اضافه کنید(هنگام اضافه شدن آب مراقب پاشیدن آن باشید).
    مایع را حرارت دهید تا همه شکرها حل شود. زعفران را در هاون پودر کنید. زعفران را به مواد اضافه کنید. حدود نصف لیوان آب به هاون اضافه کنید تا باقیمانده پودر زعفران جمع شود. (زعفران کاملا گران است، آن را هدر ندهید!). مایع زعفران را به مواد اضافه کنید و بگذارید کاملاً سرد شود سپس آب لیمو را اضافه کنید.
    میتوانید تعدادی رشته زعفران و برش لیمو جهت تزئین به مواد اضافه کنید.

چای زعفران

مواد لازم:

  • 1 قاشق چایخوری چای سبز (اختیاری)
  • 1 لیوان آب
  • یک چهارم قاشق مرباخوری عسل (اختیاری)
  • 4-5 رشته زعفران

طرز تهیه:

  • زعفران را در کمی آب گرم بریزید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه خیس بخورد. با آب باقی مانده، چای را دم کنید.
  • سپس زعفران را اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل عسل اضافه کنید.

نان زعفرانی سوئدی (لوسکاتر)

مواد لازم:

– مواد اولیه:

  • نصف قاشق چایخوری زعفران رشته
  • 2قاشق غذاخوری شیر
  • نصف لیوان شیرکشمش

– برای خمیر:

  • یک و نیم لیوان شیر گرم
  • دو و یک چهارم قاشق چایخوری مخمر
  • سه چهارم لیوان شکر
  • 6 قاشق غذاخوری کره ذوب و خنک شده
  • 1 تخم مرغ همزده
  • نصف قاشق چایخوری نمک
  • 6 لیوان آرد گندم

– مواد نهایی:

  • 1 تخم مرغ
  • 2 قاشق غذاخوری آب

طرز تهیه:

– آماده سازی اولیه:
زعفران را در یک کاسه کوچک قرار داده و با استفاده از پشت قاشق آنها را با دقت خرد کرده و بصورت پودر ریز درآورید (یا از هاون استفاده کنید). 2 قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید و مخلوط را به مدت یک یا دو ساعت کنار بگذارید ، گاه گاهی هم بزنید تا زعفران شیر را رنگ کند. کشمش را در یک کاسه کوچک قرار دهید و با آب گرم آن را بپوشانید. آنها را کنار بگذارید تا متورم شوند.

– برای خمیر:
شیر گرم شده را در یک کاسه بزرگ مخلوط کن قرار دهید. چند قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کنید. مخمر را روی شیر پاشیده و اجازه دهید تا 5 تا 10 دقیقه مایه نرم شود و شروع به کف کند. باقیمانده شکر، کره ذوب و سرد شده، تخم مرغ زده شده و شیر زعفران آماده را مخلوط کنید. نمک و آرد را اضافه کنید، هر بار 1 لیوان، بعد از هر بار اضافه کردن هم بزنید. آرد را فقط به اندازه کافی اضافه کنید تا خمیر بهم برسد و قوام قابل ورز دادن داشته باشد. خمیر را روی ظرفی که کمی آردپاشی شده برگردانید و 5-6 دقیقه ورز دهید و در صورت لزوم آرد بیشتری اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد. پس از صاف و نرم شدن خمیر، آن را به شکل گلوله درآورید و در ظرفی تمیز و چرب شده قرار دهید. روی کاسه را با یک حوله مرطوب بپوشانید و اجازه دهید خمیر در یک مکان گرم و بدون آب برای 60-90 دقیقه پف کند و دو برابر شود. بعد از پف کردن، خمیر را روی پیشخوان برگردانید و چند بار ورز دهید. خمیر را به تقریباً 24 قطعه تقسیم کنید. هر قطعه را به صورت گلوله درآورید. سپس هر توپ را به شکل لوله 7سانتی در آورید. در آخر، هر لوله را بیشتر ورز دهید تا حدود 16-17 سانتیمتر گردد. برای هر لوله، انتهای آن را در جهت مخالف مارپیچ کنید تا یک ایجاد کند. را روی صفحه پخت که با کاغذ روغنی انداخته شده قرار دهید.
کشمش خود را آبکش کرده و روی دستمال کاغذی بگذارید تا خشک شود. (در صورت لزوم آنها را خشک کنید.)
در وسط هر مارپیچ یک کشمش قرار دهید.با خمیر باقی مانده ادامه دهید.تخم مرغ و آب را از مواد نهایی خود با هم بزنید. مخلوط را روی نان ها براش بزنید و اجازه دهید نانها به مدت 20-30 دقیقه در یک مکان گرم و بدون برآمدگی متورم پف کنند و اندازه آنها تقریباً دو برابر شود.
اجاق خود را روی 220 درجه سانتی گراد گرم کنید. نان ها را به مدت 8-10 دقیقه بپزید تا طلایی شوند.نان ها را از فر خارج کرده و بگذارید 5 دقیقه روی یک توری سیم خنک شوند
(این رول ها بهتر است در طی 2-3 روز خورده شوند)

کیک زعفرانی سوئدی

مواد لازم:

  • 200 گرم کره
  • 1گرم زعفران رشته ای یا پودر
  • 150 میلی لیتر شیر
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 300 گرم شکر
  • 240 آرد
  • 2 قاشق چایخوری بیکینگ پودر

طرز تهیه:

  • کره را ذوب کنید وبه زعفران اضافه کنید. اگر از زعفران رشته ای استفاده می کنید با پشت قاشق آنها را له کنید.
  • شیر را حراردت داده و هم بزنید، سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید تا خنک شود.
  • تخم مرغ و شکر را با هم بزنید تا پف کند و سپس شیر خنک شده را به آرامی اضافه کنید.
  • آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و به مواد به آرامی اضافه کنید و هم بزنید.
  • مواد را داخل قالب 20 سانتی متری بریزید و به مدت 40 دقیقه در دمای 175 درجه سانتیگراد آن را بپزید.
  • بعد از پخت روی آن پودر شکر بپاشید.

کیک بادام و زعفران

مواد لازم:

  • یک سوم لیوان شیر
  • یک و نیم قاشق چایخوری زعفران شیشه ای
  • پوست رنده شده پرتقال (حدود 2 قاشق چای خوری)
  • 2 فنجان آرد گندم
  • 1 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
  • 1/2 قاشق چای خوری جوش شیرین
  • 1/8 قاشق چای خوری نمک
  • 1 فنجان کره نرم شده
  • خمیر بادام (حدود 1 فنجان)
  • در صورت تمایل، 1 فنجان پودر قند یا بیشتر
  • 5 تخم مرغ بزرگ
  • 1 ظرف خامه ترش
  • آب پرتقال حدود 1/3 فنجان (اختیاری)

طرز تهیه:

  • مرحله 1
    فر را با دمای 350 درجه گرم کنید. قالب های کیک گرد 2 (8 اینچی) را کمی چرب و آرد بزنید. شیر را در قابلمه کوچکی روی حرارت متوسط گرم کنید. زعفران و پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید. بگذارید فقط یک جوش بخورد و از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
  • مرحله 2
    آرد، بکینگ پودر و جوش شیرین را در یک کاسه بزرگ الک کنید و نمک را به آن اضافه کنید.
  • مرحله 3
    کره و خمیر بادام را با سرعت متوسط با مخلوط کن برقی، حدود 3 دقیقه یا تا زمانی که خامه ای شود بزنید. پودر قند را به تدریج اضافه کنید و آن را بزنید تا پف کند. تخم مرغ ها را یک به یک اضافه کرده و هر کدام را هم بزنید تا مخلوط شود، سپس بعدی را اضافه کنید. به تدریج مخلوط آرد را به طور متناوب با خامه ترش اضافه کنید به طوریکه ابتدا و انتها با مخلوط آرد شروع و پایان یابد و با سرعت متوسط فقط تا زمانی که مخلوط شود هم بزنید. مخلوط شیر را اضافه کنید و فقط تا زمانی که مخلوط شود هم بزنید. بیش از حد مخلوط نکنید.
  • مرحله 4
    خمیر مایه را در ماهی تابه های حرارت دیده بریزید. ماهیتابه ها را به آرامی تکان دهید، یا از کفگیر برای صاف کردن استفاده کنید. در دمای 350 درجه به مدت 25 تا 30 دقیقه آن را بپزید. بگذارید 5 دقیقه خنک شود سپس در قابلمه ها را برداشته و در صورت تمایل پودر قند یا آب پرتقال همراه با 2 تا 3 قاشق غذاخوری پودر قند روی آن اضافه نمایید.

– یادداشت سرآشپز:

* قبل از اضافه کردن، مخلوط آرد را هم بزنید.

پیش غذا

کولفی پسته،عسل،زعفران

مواد لازم:

  • یک لیتر شیر پرچربی
  • ۴۰ گرم شیرخشک
  • ۳۰۰ گرم شکر
  • ۱۰۰ میلی لیتر خامه
  • ۱۵ گرم پودر هل
  • ۱۰۰ گرم خلال بادام
  • ۱۰۰ گرم خلال پسته
  • یک تا دو قاشق سوپخوری گلاب
  • یک چهارم قاشق چایخوری زعفران ساییده

طرز تهیه :

  • شیر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا جوش بیاید. حرارت را کاهش دهید و بگذارید شیر به آرامی بجوشد تا حجم آن بر اثر تبخیر نصف شود در این مدت گاهی شیر را هم بزنید.
  • زعفران را در ۲۰ میلی لیتر آب داغ حل کنید. وقتی حجم شیر به نصف رسید شکر، شیرخشک و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید پنج دقیقه دیگر بجوشد. هل، خلال بادام و خلال پسته را افزوده و هم بزنید. سپس آن را از روی حرارت اجاق گاز بردارید و بگذارید سرد شود. وقتی مخلوط شیر سرد شد و دمای آن به دمای اتاق رسید گلاب را اضافه کنید.
  • خامه را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد. بهتر است ظرف آن را روی ظرفی محتوی یخ قرار داده و با همزن هم بزنید تا خامه شل نشده و زودتر فرم بگیرد. دقت کنید که خامه را بیش از اندازه نزنید تا تبدیل به کره نشود.
  • وقتی خامه آماده شد آن را به مخلوط شیر افزوده و هم بزنید. این مخلوط را چند دقیقه با همزن برقی بزنید تا خوب مخلوط شده و حالت کفی پیدا کند. این کار مانع یخی شدن بستنی در فریزر می شود.
  • مایه بستنی را در قالبی مناسب بریزید و در فریزر قرار دهید. پس از اینکه کریستال های یخ در مایه تشکیل شد آن را از فریزر خارج کرده و خوب هم بزنید سپس در فریزر بگذارید تا کاملاً سفت شود. وقتی بستنی آماده شد آن را از قالب خارج کنید و با قطعات میوه فصل سرو کنید.

شله زرد

مواد لازم:

  • برنج 2 لیوان
  • شكر 3 لیوان
  • گلاب 1/2 لیوان
  • کره 25 گرم
  • زعفران سائيده 1 قاشق چایخوری
  • خلال بادام 1/2 لیوان
  • دارچين به مقدار دلخواه

طرز تهیه:

  • مرحله اول:

برنج را از شب قبل چند بار بشویید بگذارید با 3 پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب تا صبح خیس بخورد.

  • مرحله دوم:

در ابتدای کار، 8 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس برنج مخلوط با گلاب را اضافه کرده و هم بزنید تا بجوشد. کف روی آن را با کفگیر بردارید و مرتب برنج را به هم بزنید تا ته نگیرد. شعله را ملایم کنید تا برنج بپزد. بسته به نوع برنج ممکن است این مرحله نیم ساعت تا 1 ساعت طول بکشد.

  • مرحله سوم:

شکر را پس از اینکه برنج پخته و به اصطلاح شکفته شد اضافه کنید. پس از اضافه کردن شکر باید مرتب هم بزنید چون شله زرد معمولاً زود ته میگیرد، اگر آب آن کشیده شده و سفت شده است میتوانید کمی آب جوش اضافه کنید.

  • مرحله چهارم:

زعفران سائیده را با دو سه قاشق آب جوش دم کنید و آن را به بقیه مواد اضافه کنید.

  • مرحله پنجم:

پس از اینکه شکر حل شد خلال بادام را به شله زرد اضافه نمایید. خوب هم بزنید

  • مرحله ششم:

در پایان کره را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. شعله را کاملاً کم کنید و 20 دقیقه درب قابلمه را بگذارید. برای رفع شلی شله زرد میتوانید این زمان را کمی بیشتر کنید تا غلیظ شود.

  • شله زرد آماده شده را در کاسه بریزید. پس از 10 دقیقه سطح آن را به دلخواه تزیین کنید و بگذارید سرد شود.

حلوا

مواد لازم:

  • آرد گندم 2 پیمانه
  • شکر 1 پیمانه
  • روغن 1 پیمانه
  • گلاب نیم پیمانه
  • پودر هل 1/2 ق چ
  • پودر زعفران 1/2 ق چ

طرز تهیه:

  • برای درست کردن حلوا ابتدا باید شهد حلوا را درست کنیم و برای این کار شکر را به همراه یک پیمانه آب روی حرارت قرار میدهیم تا شکر در اثر گرما آب شود.
  • بعد از اینکه شکر را هم زدید و در آب حل شد در مرحله آخر گلاب، پودر هل و زعفران را نیز اضافه کرده و مخلوط میکنیم و بعد از روی حرارت بر میداریم.تا عطر گلاب در اثر حرارت از بین نرود.
  • در مرحله بعد آرد را با یک صافی ریز 2 الی 3 بار الک میکنیم تا آرد سبک شود و هنگام پخت گوله گوله نشود.آرد الک شده را در یک تابه به همراه روغن میریزیم و با حرارت ملایم رو به بالا تفت میدهیم. آرد و روغن را کاملا مخلوط میکنیم تا یکدست شود. روی حرارت مدام مواد را هم میزنیم تا به رنگ دلخواه در بیاید و هر چقد بیشتر روی حرارت هم بزنیم حلوا تیره تر و قهوه ای تر میشود.
  • بعد از اینکه رنگ دلخواه حلوا را بدست آوردید شعله را خاموش کنید و آب و شکر مخلوط شده را در چند مرحله کم کم به حلوا اضافه کنید. دقت کنید هنگام اضافه کردن شهد باید حلوا را مدام و سریع هم بزنید تا شهد کاملا به خورد حلوا برود و در وسط تابه جمع شود. سپس تابه را مانند گهواره تکان دهید تا حلوا ها از دو طرف ضربه بخورند.
    یعنی از دو طرف دسته های تابه را گرفته و مدام به چپ و راست تکان دهید. حلوای آماده شده را تا وقتی که داغ است در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته، خلال بادام، پودر نارگیل تزئین و به طرح های دلخواه در بیاورید.
اسکرول به بالا